Uit huis gaan? Dit zijn de tekenen dat jij er klaar voor bent!

Je droomt er al weken, maanden of zelfs jaren van: Uit huis gaan en op eigen benen staan. Voor jezelf een spannende en geweldige stap, maar voor de ouders in kwestie misschien iets moeilijker. Ze hebben je immers al die jaren met liefde opgevoed, maar ze wisten ook dat deze dag ging komen. Dit zijn de tekenen dat jij er echt klaar voor bent om jouw vleugels uit te slaan. ”Mom, dad, thanks for everything, i gotta go!”

Je gaat studeren

Je gaat studeren in ”de grote stad”, misschien kun je de eerste weken goed overbruggen met heen-en-weer reizen, maar op den duur wordt dat heel vervelend en het kost veel tijd. Verhuizen en op kamers gaan is een logische, volgende stap.

Uitgaan

Je gaat met al jouw vrienden uit in de stad waar je studeert, zij wonen er al maar jij moet na zo’n avond nog he-le-maal naar huis reizen. Eenmaal thuis aangekomen moet je erop letten dat je niemand wakker maakt. Dat is normaal al een opgave, laat staan na zo’n avond!

Eten

Eten is ook zoiets. Als je met het ene been in jouw ouderlijk huis staat en met het andere been in het studentenleven, is dat een garantie voor onnodige irritaties en discussies. Jouw ouders rekenen op je met eten, terwijl jij last-minute afzegt. Best lullig, maar daar kom je wel achter als je op jezelf woont!

Je verdient zelf geld

Op een bepaalde leeftijd is het niet meer ”gewoon” om thuis te wonen. Kijk eens om je heen, hoeveel vrienden of vriendinnen wonen nog thuis? Je verdient zelf geld en komt alleen nog thuis om te eten en te slapen. Kortom, het lijkt net een hotel. Tijd om volwassen beslissingen te nemen: kost en inwoning betalen of op jezelf gaan wonen!

Uitzet

Je hebt jouw hele uitzet al vanaf je 16e gespaard, je hebt genoeg kaarsen, kussentjes, fotolijstjes en beeldjes voor de hele straat opgeslagen. Het wordt tijd om die leuke accessoires in jouw eigen paleisje te stallen, denk je niet?

Hint-cadeaus

Je krijgt alleen nog maar ga-op-jezelf-wonen-cadeaus van jouw ouders, opa en oma en vrienden. Zij zijn ook toe aan een volgende stap!

Volwassen en zelfstandig

Niet iedereen kiest voor het studentenleven. Misschien werk je al of houd je je met andere dingen bezig. Als je volwassen en zelfstandig wordt, is het gewoon heel fijn om jouw eigen plekje te hebben, te doen waar jij zin in hebt en op eigen benen te staan.

Beeld: averie woodard
2017-11-20T12:50:30+00:00

10 Comments

 1. Rosita 31 oktober 2017 at 11:45 - Reply

  Ik ben alweer 14 jaar het huis uit. Voornamelijk omdat ik graag zelfstandig wilde worden. En dat is wel aardig gelukt moet ik zeggen. Woon jij zelf nog thuis?

  • siswomen 31 oktober 2017 at 11:52 - Reply

   Wat vliegt de tijd, ik ben zelf ook al een aantal jaren uit huis. Heerlijk vind ik het! Bedankt voor de reactie!

 2. Nicole 31 oktober 2017 at 15:22 - Reply

  LOL. Ik moet glimlachen om die ‘hint cadeau’s’ : )))

 3. luuk 31 oktober 2017 at 15:40 - Reply

  o, zo herkenbaar. Iedereen komt idd een keer op het punt te aan dat het zover is. Ik weet het nog goed 😉

 4. Ilona Izabella 31 oktober 2017 at 19:48 - Reply

  Zo herkenbaar. Ik was er voor mijn gevoel al heel lang klaar voor, voordat ik ook daadwerkelijk het huis uit ging. Vanwege mijn studie was thuis wonen gewoon nog handig en goedkoop, maar mijn uitzet had ik inderdaad ook al lang en breed bij elkaar gespaard.

  • siswomen 1 november 2017 at 13:57 - Reply

   Leuk om te horen dat iedereen het op zijn of haar eigen manier heeft gedaan! 😉

 5. Margon | notanotherfitgirl 4 november 2017 at 19:56 - Reply

  Haha wat leuk geschreven! Vooral die hint-cadeautjes zijn echt zoo duidelijk 😉

Leave A Comment