Tips tegen (extreme) spierpijn

The day after, je kent het wel. Je hebt je uitgesloofd in de sportschool en je kunt het bekopen met intense spierpijn. Maar wat doe je eraan als het zó erg is dat je niet fatsoenlijk meer kunt lopen?

Voorkomen is beter dan genezen

Als je niet topfit bent en je gaat als een razende tekeer in de gym, dan kun je spierpijn verwachten. Train op jouw eigen niveau en ga niet als groentje die hard gewichten staan tillen. Je kunt het beter langzaam opbouwen. Daarnaast is een warming up en een goede cooling down ook erg belangrijk!

Spierpijn verhelpen

1. Eten

Heb je intens gesport en wéét je dat je veel hebt gevraagd van jouw spieren, dan kun je het beste na de training een gezonde maaltijd eten. Je geeft jouw lichaam de bouwstoffen die het nodig heeft om te herstellen. Denk aan kwark, yoghurt, een eiwitshake enzovoorts.

2. Warme douche of een warm bad

Om jouw spieren warm en soepel te houden, kan een warm bad of een warme douche enorm helpen. Een ander, luxer alternatief is de sauna. Mits je ervan houdt natuurlijk!

3. Recovery Cream

Na het douchen, is het aan te raden om jouw lichaam in te smeren met een goede, professionele recovery cream. Zo’n crème verfrist het lichaam na het sporten, zorgt voor een optimale cooling down en regeneratie van de spieren. Dit resulteert in ontspannen spieren die zich kunnen herstellen en blijven ontwikkelen. Een recovery cream zal de spierpijn verminderen en ervoor zorgen dat de spierpijn minder lang aan blijft houden.

4. Beweging

Door in beweging te blijven en niet stijf te worden, zullen de spieren sneller herstellen. Een rondje wandelen, joggen of even op de loopband zal wonderen verrichten.

5. Sweet dreams

Slapen is ook een belangrijk onderdeel, als je al jouw trainingen perfect uitvoert maar een slecht slaapritme hebt, zullen de resultaten ook niet denderend zijn. Jouw lichaam heeft slaap nodig om te kunnen herstellen en optimaal te kunnen presteren. Acht uur slaap per nacht is ideaal.

Beeld: Becca Matimba
2017-11-02T19:55:19+00:00

Leave A Comment