Waarom je regelmatig een massage verdient.

Iedereen zou regelmatig een massage moeten nemen. Vanaf nu hoef je je niet meer schuldig te voelen over jouw me time want uit wetenschappelijk(!) onderzoek blijkt dat de effecten van massages veel meer zijn dan alleen ontspanning.

1. Rust en ontspanning

Een massage zorgt ervoor dat je jouw gedachtes op nul zet, daarnaast zullen spieren zich ontspannen. Ultieme rust en ontspanning als gevolg!

2. Pijn verminderend

Heb je last van gespannen spieren, een stijve nek of vervelende spierpijn? De massagegrepen zorgen ervoor dat pijn verminderd wordt.

3. Verhogen zelfherstellend vermogen lichaam

Door regelmatig een massage te nemen, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam verhoogd. Tijdens de massage worden afvalstoffen afgevoerd, dit zorgt ervoor dat jouw lichaam zich sneller kan herstellen. Je kunt een massage preventief doen of om gezondheidsproblemen te verhelpen.

4. Vermindering stresshormoon

We hebben allemaal wel eens (veel) stress. Een massage vermindert de stresshormonen cortisol en adrenaline.

5. Geluksgevoel

Daarentegen wordt de hoeveelheid endorfine in de hersenen vermeerderd. Endorfine zorgt voor een geluksgevoel.

6. Vernieuwende energie

Voor onze psychische gesteldheid is het nemen van een massage ook erg goed. Een goede, professionele massage geeft je ”nieuwe” energie, zowel lichamelijk als psychisch.

7. Spijsvertering en bloedcirculatie

De spijsvertering en bloedcirculatie worden verbeterd tijdens een professionele massage.

Kortom, het regelmatig nemen van een professionele massage is goed voor onze lichamelijke- en geestelijke gesteldheid. Wat houd je tegen?

Beeld: Brooke Cagle
2017-10-27T11:41:49+00:00

Leave A Comment