Dagplanning maken

Wil je jouw dagen zo effectief en productief mogelijk indelen? Maak dan een week– en dagplanning voor jezelf! Wij spraken met een aantal experts en hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet.

Zo maak je een awesome dagplanning!

  • Gebruik je een leeg notitie boekje? Schrijf dan de datum van vandaag bovenaan, zodat je later terug kunt vinden wat je vandaag gedaan hebt.
  • Begin bij het maken van een dagplanning met de belangrijkste afspraken en deadlines. Hiermee geef je ze prioriteit.
  • Schrijf alle to-do dingen op voor vandaag, zet ze onder elkaar. Als je het prettig vindt om met een tijdschema te werken, kun je de tijd die je denkt bezig te zijn achter de taak noteren, houd dan ook bij hoe lang je daadwerkelijk met de desbetreffende taak bezig bent geweest door te timen. Noteer daarna de werkelijke tijd achter de taak. Dat is vooral handig bij terugkerende taken, zodat je beter kunt inschatten hoeveel tijd een bepaalde taak in beslag neemt.
  • Heb je een afspraak gehad of een taak volbracht? Markeer deze dan met een markeerstift, het geeft overzicht en kleur aan jouw notities!
  • Kom je niet toe aan een bepaalde taak? Schrijf deze dan op voor de volgende dag en zet er een streep doorheen, zodat het duidelijk is dat deze taak (nog) niet volbracht is!
  • Is de dag voorbij? Geef dan ook de datum bovenaan de pagina een kleurtje.
Tip: Zorg ervoor dat de planning die je maakt realistisch is, wees je bewust van de tijd die een bepaalde taak in beslag neemt. Oefening baart kunst, keep up the good work!
Beeld: Carl Heyerdahl
2017-10-23T11:52:16+00:00

Leave A Comment